GÜVERCİN HASTALIKLARI BOYUN UZAMASI - GÜVERCİNDE BOYUN KAFA UZAMASI - GÜVERCİN KAFA UZAMASI HASTALIK TEDAVİSİ

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
1

Güvercin hastalıkları boyun uzaması nasıl bir hastalıktır teşhisi nasıl yapılır






Arkadaşlar merhaba , bu hastalık ile ilgili yazacaklarımın gayet açık ve anlaşılır olmasına dikkat etmem gerek fakat bir hatam olur ise şimdiden kusura bakmayın . Bu kafa uzaması kuruma hastalığı her yerde yaygın bir biçimde görülen sindirim sistemi hastalığıdır . Hemen hemen tüm güvercinlerin bağırsaklarında bu hastalığın bir etmenine rastlanır .

Arkadaşlar bu hastalığın bulaştığı güvercin hemen ölmüyor , nedeni ise hastalık türünün iki şekli olması biri güvercine yumurta halinde girip kuluçka dönemini bitirdiği an güvercini günden güne eritip bitiriyor . Diğeri ise güvercine yumurta halinde girip kuluçka dönemini bitirdikten sonra sadece güvercine az bir zaman yem yedirmeme aşırı su içirme az keyifsizlik yapar . İşte güvercin severler burdaki en büyük sorun ne demiştik bu hastalığın iki şekli var biri hemen etkileyip ölüme götürüyor , diğeri ise güvercinin içinde kalıp taşıyıcı vazifesi görüyor . 

Bu durumda bizlerin ikinci şıkka çok dikkat etmemiz gerekiyor o taşıyıcı olan güvercinlerimizi iyi belirlemeliyiz . Ne yazık ki bu hastalıktan komple kurtulmak mümkün değil fakat koruma önceden tedbir ile bu hastalığa karşı muhafaza yapabiliriz .Birde daha önceki yazılarımızda vardı bu hastalığın benzeri hemen aynı ismi farklı bakabilirsiniz GÜVERCİN İÇ PARAZİT KONUNUN DEVAMI tedavi yolları .

Yorum Gönder

1Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Yorum Gönder