Muhabbet Kuşu Bakımı - Muhabbet Kuşu Bakımı ve Eğitimi

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
0

Muhabbet kuşları

muhabbet kuslari
muhabbet kuslari ( resim warezturkey.net sitesinden alıntıdır )
Evlerimizin neşe kaynağı çoğu kişilerin aynı bir çocuk gibi ve evin bir parçası olarak kabul edilen MUHABBET KUŞU BAKIMI VE EĞİTİMİ NASIL OLMALI ? Bu konu aslın da tecrübeler ile sabittir . 
Genel olarak yapılan bazı metodlar muhabbet kuşu eğitiminde çok başarılıdır . Fakat önce ben muhabbet kuşu bakımı hakkın da bir kaç önemli bilgi verdikten sonra sizlere eğitimi hususunda da bilgi vermeye çalışacağım . 

Her konunun bir bileni olduğu gibi muhabbet kuşlarını da en iyi tanıyanlar hemen hemen tüm zamanlarını onlarla geçiren üreticilerdir sanırım . Onlar bu muhabbet kuşu olayını daha profosyonel yapıyorlar . Muhabbet kuşu bakımı aslın da çok basit en çok düşmanları aç kalmak ve cereyan yapan yerde kalmak eğer bu iki olaydan kuşunuzu korur iseniz inanın uzun zaman sizle beraber yaşayacaktır . Birde her duyduğunuz yok mama yok elma , havuc gibi şeyleri vermeyin genel verilen vitaminli yem vermeniz yeterli olacaktır . 

Şimdi sıra eğitim , bu kuşları eğitmek sanıldığı gibi zor değildir . İlk yapmamız gereken kuşa değil kendimize bir plan yaparak plana sadık kalmak şartı ile iyi bir konsantre olmalıyız , eğer yazacağım şeyleri uygularken yarıda bırakır yada acıyarak vaz gecerseniz başarılı olamazsınız . 
İlk yapmanız gereken muhabbet kuşunuza kısa bir isim seçmek ( ÇIKI ) gibi bu kelimeyi ilk zamanlar çevirmesi çok kolay olur 
Daha sonra kafesinin içine hiç bir tane oyuncak ayna gibi malzemeler koymayın . 
Aslın da işin en zor yeri olan kısım biraz aç kalmasını sağlayın günün bir saati ama hep aynı zaman olması önemli yemlik ile değil elinizle yem yedirmeye çalışın . 
İlk kelime olan mesela çıkı kelimesini ona devamlı tekrarlayın eğer bu kelimeyi söylemeye başlarsa ki en kısa zaman da söyler başka kelimeleri söylemesi daha kolay olur ve kuşunuzun erkek olmasına 2 - 3 aylık olasına dikkat edin teşekkür ederim . KOLAY GELSİN .

Yorum Gönder

0Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Yorum Gönder (0)