atom dönek nasıl olur nedir ?

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
3

Bomba gibi güvercin .




atom dönek resimleri

Arkadaşlar hemen hemen biz dönek güvercin meraklılarının her zaman duyduğumuz atom dönek ne , nedir ? Bu yazımızda bilgilerimiz ve eski dönek güvercin ustalarının verdiği bilgiler ile ATOM DÖNEK ÖZELLİKLERİ hakkında paylaşım yapacağım .

ATOM DÖNEK bir ırk mı ? Önce bunu bilmeliyiz , hayır bir ırk değil güzel çapraz eş yapılmış bir güvercindir . Özelliği havada sanki bir bombayı andırırcasına dönmesidir .İşte ATOM DÖNEK BİLMECESİNİN sırrı bu kelimelerde yatıyor .

Daha fazla uzatmadan nasıl OTOM DÖNEK denmiş bakalım . Bu güvercin eskiden ALİ RIZA AMCANIN verdiği bir güvercin ile yani selanik dönek ile başka bir ırkdan çıkma  çapraz  güvercindir. Ama halen daha bu güvercinler var yanlız bu güvercinlerde o zaman ki orjinal ATOM güvercin ve yapma yan sanayi ATOM GÜVERCİNLERDE var . Bu ayrımı yapmak herkezin işi değil onun için baya bilgi ister , bu ismin ATOM DÖNEK denmesi bu çaprazlar çıkıp uçurulmaya başlandığında japonya da atom bombası yeni atılmış tabii herkes bunu konuşuyor . O dönemde bu güvercinler uçurulunca çok yüksek mesafeden kendini yumruk gibi yaparak göz mesafesine geldiğinde ani dönüş yapması , seyredenler bir anda ATOM gibi patladı deniyor işte ondan sonra bu güvercinleri seyretmek isteyenler atomları seyrettim diyor böyle söylene söylene isimleri ATOM DÖNEK olarak kalıyor .Bu ve benzeri konularda sorularınızı yorum kısmına yazarak paylaşım yapabilirsiniz .

Yorum Gönder

3Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

  1. merhaba;
    atom kelimesi çocukluğumdan beri ilgimi çekmiştir işin içinde birde güvercin olunca çok daha çazip oldu bir ara sırf atom yaptım şamiller ile yarışacak kadar kaliteli atomlar çift fıstıklı kasık boyunlu dar kuyruk geniş göğüs 11 kuyruk atomlar halen 2-3 çift hobi olarak kış aylarında uçuruyorum eğitimi ve dönüş yakalanması çok zor bir güvercindir tecrübe sonucu bunları gördüm. yeni başlayanlara pek tavsiye etmem izmir den 'soteci' sevgiler

    YanıtlaSil
  2. benim beslediğim atom lar yerde çift fıstıklı 11 dar kuyruk geniş göğüslü kasık ve kısa boyunlu kısa bacaklı tabiri caizse helezonlar kesik :D ayrıca renk olarakda siyah beyaz veya pal beyaz renk tonlarına sahipler siyahı fazla koyu kuşlar geneli kapalı baska tarzı güvercinler benim bildiğim ve beslediğim atom böğle ya sizin beslediğiniz bildiğiniz atomlar nasıl? arkadaşlar. yerde .
    izmir'den 'soteci' saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soteci kardeşim atomlar da her kesime göre farklı tarif ediliyor bunun hakikisi ne acaba bu önemli değil mi ?

      Sil
Yorum Gönder