güvercin bakımı nasıl olmalı

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
5

Bakım ne kadar önemli bir husus .

GÜVERCİN BAKIMI NASIL OLMALI

GÜVERCİN BAKIMI NASIL OLMALI

Her yapılan işin bir planı olduğu gibi , güvercin bakımının da planlı olması gerekmez mi ? Yani bu sevgi ile baktığımız güvercinler yaşasın da nasıl yaşarsa yaşasın deyip önemsemeyelim mi ? Sonra eyvah güvercinlerim hasta oldu aman ne ilaç kullanayım telaşına kapılmaz mıyız ?  İşte bu sorulara cevabınız evet ise biraz sonra sizlere aktarmak istediklerimizi iyi uygulayalım arkadaşlar .

Önce güvercin besiciliğine başlarken ilk olarak yapılması gereken güvercinlerin yaşam alanını iyi seçmek , bahçede besleyecek iseniz bahçenin müsait yerine değil hava , güneş ve rüzgar durumuna göre koymalıyız . Bu alanı bulduk dan sonra  yapılması gereken iyi bir kümes bu konu hakkında daha önce yazımız oldu güvercin kümesi nasıl yapılır orda güvercin kümesi standartlarını belirttim bakabilirsiniz . Güvercin kümesi işimizi de hallettikten sonra sıra güvercinlerimize geldi hemen alıp kümese bırakmayalım önce ayaklarını gagasını vs güzelce dezenfekte edelim . Bunu dışarı dan gelen her güvercine uygulamak iyidir . Güvercinlere belirli bir saat yemleme yapalım günde bir kez  ve belirli gr yem verilmeli uçurma kümesiniz olmalı . Bu kümesin yemlemesi ile damızlık kuşların yemleme işini ayrı yapalım .

Arkadaşlar bu konu daha kapsamlı detaylı biçimde anlatılır fakat çok uzun yazı yazıp sıkılmanızı istemedim . Soru ile sorarak yorum kısmından detayları açabiliriz .

Yorum Gönder

5Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

  1. merhaba;
    arkadaşlar
    -vakti olmayan
    -birisine inat olsun diye
    -hırs yaparak
    -ailede istemeyen var ise
    -komşulardan rahatsız olan var ise
    -artistlik olsun diye
    GÜVERCİN beslemeyin!!!!! ızdırap haline gelir düzeniniz bozulur hatta günahkar bile olursunuz
    Allah mufaza. Ustam çokmu sert oldu acaba istersen yayınlama
    izmir den 'soteci' saygılar

    YanıtlaSil
  2. Hayır aslında güvercin beslemek bir sanattır , sevgi ister saygı ister olumsuzlukları asla kabul etmez sonra ALLAH korusun insan şerefini ve karakterini bile kaybede bilir .

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle inanmak ve sevmek gerek sevgi kadar güzelbi gıda yoktur ilgi ve alaka şart çevreyi rahatsız etmek biz müslümanlara yakışan bi hareket degildir

    YanıtlaSil
  4. Yeni guvercini nasl yerine alistiririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım sende önce kaç güvercin var bu önemli 1 güvercin varsa işin zor o kuş kaçar en kolay yolu bu güvercini eşleyip öyle uçurmak ...

      Sil
Yorum Gönder