güvercin hastalıkları iç parazit tedavisi

Ahmet Suat Yayla
Yazar -

Hastalık ve güvercin .


güvercin hastalık parazit tedavisi

Arkadaşlar öncelikle hepimizin kümeslerini ALLAH hastalıklardan korusun dua ile , yazıma başlamak istedim . Bu güvercinlerimizde olan parazit hastalığı en çok rastladığımız durumdur . Bunun en baş sebebleri ise güvercinlerimizin yaşam alanlarının hijyenik yani sağlıklı olmamasından kaynaklanan sebeptir . Parazitler genel olarak pislikten oluşur , güvercinlerinde yaşadığı kümeslerde yapmış oldukları dışkılar bu hastalığın davetiyesini çıkarıyor .

Gelelim biz bu konuda ne yapabiliriz . Nasıl bir uygulama yaparak güvercinlerimizi bu hastalıktan kurtarabiliriz . Önce parazit hastalığına yakalanan güvercinin belirtilerine bir bakalım , nasıl halde oluyor . Teşhis çok önemli . En çok dikkat çeken özellik dışkılarında kötü bir koku olması , sulu ve köpüklü oluşu . Bağırsak iltihabı yüzünden dışkılarında kan görülmesi . Aşırı şekilde kilo kaybı olması ve aniden yem yemeye kayıtsız kalışı en önemli belirtilerindendir . Hastalığın birden ortaya çıkma sebebi ise mikrobun 4 - 5 gün kuluçka dönemi oluşundandır .

HASTALIĞIN TEDAVİSİ

Bu hastalık için güvercin ilaçları yurt dışıda vardır fakat ülkemizde bulunmamaktadır . Ancak insanlar için kullanılan bazı ilaçlar bu hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır . Metranidazol etken maddeyi içeren ilaçlar bu konuda faydalı olacaktır . Bu etken madde olan ilaçların isimleri şunlardır : METRAJİL , FLAGLY ve NİDAZOL sayılabilir .

KULLANIMI :

METRAJİL : 250 MG tablet şeklindedir . Kuş başına yarım tablet 3 gün süre ile verilebilir . Yada 8 tablet 4 , 5 lt suya atılarak 5 gün süre ile verilebilir .

FLAGLY : 125 MG toz halindedir . Su ile karıştırılıp şurup haline getirilip kuşların içme suyuna 1 lt ye 5 ml konularak verilebilir . Tedavi 3 gün sürmelidir .

NİDAZOL : 250 MG taplet şeklindedir . Kuş başına yarım taplet 3 gün süre ile verilebilir . Yada 4 , 5 lt suya 8 taplet atılarak 5 gün süre ile verilebilir . Tapletleri suya atmadan önce toz haline getiriniz .

Arkadaşlar İNŞALLAH sizlere faydalı olabilirim . Uygulama yapıp olumlu sonuç alanlar yorum yaparlarsa bu konuda başkalarıda fayda görebilir .