selaniklerde arap dönek , sütbeyaz dönek olurmu ?

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
1

Her renk her tarz dönek 



arap dönek , süt beyaz dönek


Arkadaşlar hep merak edilmiştir , ARAP DÖNEK ve SÜT BEYAZ DÖNEK OLURMU soruları uzun zamandır sorulmaya devam ediyor . Evet her güvercin ırkında arap ve beyaz renk yokmu  ? Ben yanıt vereyim var .O zaman SELANİK DÖNEK GÜVERCİNDE ne sebepden olamaz ? Tabikide var SELANİK DÖNEK GÜVERCİNDEDE ARAP VE SÜTBEYAZ renk var .

Bu güvercinleri nasıl selanik ayıralım işaretleri neler derseniz . Elbette var mesela SELANİK ARAP DÖNEK GÜVERCİN dönüş yaptığı zaman havada bakarsanız , dönüşün tam ortasında bilardo topu kadar bir delik olur .

SELANİK SÜT BEYAZ DÖNEK GÜVERCİN ise sanki havada bir matkap ucu dönüyormuş gibi olur.
Daha başka özelliklerde vardır ancak bu konu sizlerin ne kadar ilgisini çekiyorsa ben o zaman konuya devam etmek istiyorum . Bu konu hakkında taleplerinizi yorum kısmından bize bildiriniz .

Yorum Gönder

1Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

  1. merhaba ;
    çok eski kuşlardan bahsetmişsiniz günümüzde düz renkli dönücü ırka dahil güvercinler vardır fakat bunların bir çoğu oynar, trakya yerlisi ve dolapçıdır. arkadaşları bilgilendirmek amacı ile bundan bahsettim yerde ayırt edebilmek için bir kaç püf nokta vardır neden yerde dedim mesela arap bir dolapcı dönüş yapar iken simsiyah bir daire yapar sivri döner ve fazla dönekten anlamayan arkadaşlar karıştırabilir yada şöyle anlatayım döneği nerede kimde izlediniz bu çok önemli çoğu kuşcu döneğe çok yukarıdan yada yandan pırıltı atıyor hatta ve hatta dönüş bulmuş bir döneğe yıldızdan kümes açıyor ne dönüş belli oluyor nede o hayvanın tertip düzeni işte bu yüzden ilk önce şunu iyi bilmeliyiz dönek güvercine bir kaç değişik taktikler ile pırıltı atılır tabi bu o hayvanın özelliğine görede değişir siz siz olun ilk önce bir döneği havada sınıflandırmak istiyorsanız ki bence yanlış tam olarak yüzünüze doğru gelecek şekilde ve elinizdeki pırıltı kuşununda önünüze düşecek şekilde pırıltı atınızki havadaki renkleri şekilleri birbirinden nasıl ayırdığını görebilesiniz yoksa yandan yıldızdan arkadan pırıltı atmak o hayvanı bozmaya ve boşa çaba sarf etmeye neden olur . yukarıda konu başlığında admin arkadaşın dediği manzaraları yukarıda yazıdığımız mekaleyi dikkate almadan görmeniz çok zordur.
    konu konuyu açıyor ve konu başlıklarına bazen uyamıyoruz onun için admin arkadaşdan özür dilerim
    arap dönek sütbeyaz dönek yerde nasıl olur anlatmadım admin arkadaşda anlatmamış zaten anlatırken yazı ile hangi tabirleri kullanılacağını ve bu tabirlerden kaç arkadaş anlayacak diye bir düşünce içine girdiğim için ben yazmadım diler ise admin arkadaş belirtir.

    izmir'den 'soteci' saygılar...

    YanıtlaSil
Yorum Gönder