Güvercin Çiftleştirme Nasıl Olur

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
2

Her şey sevgi ile başlar

guvercin eşleme
Güvercin Çiftleştirme Nasıl Olur

Evet sevgi şimdi güvercin çiftleştirme ile sevgi ne alaka diye düşünebilirsiniz . Ama çok ve çok alakası var , neden mi ? Bir kendimize bakalım nasıl biz , insanlar da sevmediğimiz bir işi yapmak istemiyorsak ve zor ile yaptırılıyorsa devamlı bir stres ve isteksizlik oluyor değil mi ? her ne kadar güvercinde bir hayvan olsa da eminim ki hayvanlar da sevgiyi biliyor .

O zaman biz onları bir makine gibi düşünmemeliyiz . Nasıl bir metot uygulayıp bu güvercinleri stres ve zorlama olmadan çiftleştirebiliriz . Hani güvercini doğru eşleme konumuz var ya bu mesele için olmazsa olmaz bir konu bu çiftleştirme . Her ne kadar eşleme hususun da tüm müdahale bize ait ise de ve böyle olmalı , aksi halde doğru yavru alabilmemiz zor olur . Ama bu güvercinleri zorlama olmadan nasıl bir yöntem ile eşlemeliyiz . Evet bazı çözümler var fakat yine bu işinde yolu sabırdan geçiyor . Arkadaşlar dikkat edin bakın daha önce yazdığımız konular ilerledikçe tekrar tekrar karşımıza çıkıyor . İlk yapmamız gereken eş olacak güvercinleri erkek ve dişi olarak ayırmalıyız . Gerekirse 15 - 20 gün bu şekilde ayrı bir bakım ve dinlendirme ortamına almalıyız . Bu sürede vitamin , mineral gibi eksiklikleri ile ilgilenip sabır ile beklemeliyiz . Sürenin bitiminde göreceksiniz ki güvercinler sağlıklı ve en form da olarak karşımız da . Artık her şey hazır . 

Yapmamız gereken şey erkek güvercini kümes dışına salıp dişi güvercini de yanına salmak , hiç merak etmeyin 10 - 15 dakika sonra erkek kur yapmaya başlayınca dişi hemen erkek güvercine cevap verecektir . Bu böyle olursa iki güvercin birbirlerine daha bağlı olacaktır ilerleyen zamanlar da hiç formlarında da bir düşme olmayacaktır . Birbirlerini severler verimleri de artar . Yavruların sağlıklı olması anne babanın sağlam çiftleşmesine bağlıdır unutmayın . ( Güvercin eşleme yavru alma zamanı ilk bahar aylerı olursa daha güzel olur kış ayları dinlendirme iyidir ) TEŞEKKÜR EDERİM .

Yorum Gönder

2Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Yorum Gönder