Ana içeriğe atla

Güvercin Çiftleştirme Nasıl Olur

Her şey sevgi ile başlar

guvercin eşleme
Güvercin Çiftleştirme Nasıl Olur

Evet sevgi şimdi güvercin çiftleştirme ile sevgi ne alaka diye düşünebilirsiniz . Ama çok ve çok alakası var , neden mi ? Bir kendimize bakalım nasıl biz , insanlar da sevmediğimiz bir işi yapmak istemiyorsak ve zor ile yaptırılıyorsa devamlı bir stres ve isteksizlik oluyor değil mi ? her ne kadar güvercinde bir hayvan olsa da eminim ki hayvanlar da sevgiyi biliyor .

O zaman biz onları bir makine gibi düşünmemeliyiz . Nasıl bir metot uygulayıp bu güvercinleri stres ve zorlama olmadan çiftleştirebiliriz . Hani güvercini doğru eşleme konumuz var ya bu mesele için olmazsa olmaz bir konu bu çiftleştirme . Her ne kadar eşleme hususun da tüm müdahale bize ait ise de ve böyle olmalı , aksi halde doğru yavru alabilmemiz zor olur . Ama bu güvercinleri zorlama olmadan nasıl bir yöntem ile eşlemeliyiz . Evet bazı çözümler var fakat yine bu işinde yolu sabırdan geçiyor . Arkadaşlar dikkat edin bakın daha önce yazdığımız konular ilerledikçe tekrar tekrar karşımıza çıkıyor . İlk yapmamız gereken eş olacak güvercinleri erkek ve dişi olarak ayırmalıyız . Gerekirse 15 - 20 gün bu şekilde ayrı bir bakım ve dinlendirme ortamına almalıyız . Bu sürede vitamin , mineral gibi eksiklikleri ile ilgilenip sabır ile beklemeliyiz . Sürenin bitiminde göreceksiniz ki güvercinler sağlıklı ve en form da olarak karşımız da . Artık her şey hazır . 

Yapmamız gereken şey erkek güvercini kümes dışına salıp dişi güvercini de yanına salmak , hiç merak etmeyin 10 - 15 dakika sonra erkek kur yapmaya başlayınca dişi hemen erkek güvercine cevap verecektir . Bu böyle olursa iki güvercin birbirlerine daha bağlı olacaktır ilerleyen zamanlar da hiç formlarında da bir düşme olmayacaktır . Birbirlerini severler verimleri de artar . Yavruların sağlıklı olması anne babanın sağlam çiftleşmesine bağlıdır unutmayın . ( Güvercin eşleme yavru alma zamanı ilk bahar aylerı olursa daha güzel olur kış ayları dinlendirme iyidir ) TEŞEKKÜR EDERİM .

Yorumlar

Yorum Gönder

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Bu blogdaki popüler yayınlar

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

Güvercin uçurma sanatı . güvercin uçurma eğitimi , ayrı kümes Merhaba arkadaşlar bu gün sizlerle güvercinlerimizin uçurma eğitimi hakkında bilgilerimizi paylaşmak istedim . Nasıl eğitim verilir , uçurmak için ne yapmalıyım gibi sorulara cevap bulmaya çalışacağız . Öncelikle güvercin eğitiminin ne olduğu hakkında biraz yazalım . Güvercin eğitimi kuşun havada dönmesi veya oyun yapması için verilmez . Tek bir hedef vardır o da güvercinlerin kondüsyon kazanması içindir . Zaten güvercinler fizik olarak yeterli standarda ulaştıklarında içlerinde olan kabiliyeti kendileri yerine getirecektir . Evet ne yapmak lazım güvercinlerin bu hale gelmesi için . Öncelikle uçurduğumuz güvercinleri ayrı bir kümese koymalıyız . Yani uçurma kümesimiz olmalı , nedeni ise burda barınan kuşlar yemleme şekli farklı olacak . Eğitime alınmış güvercinler günün aynı saati açılmalı ve yem verilmeli . Verilmesi gereken yem ise insan avucunun içi kadar bir güvercine yeterlidir . Daha fazla vermeyiniz , görec...

Güvercin çeşitleri isimleri

Aslın da ilk yapılması gereken konu  Arkadaşlar bu blog da yazı yazmaya başladığımdan itibaren hep bir şeyin noksanlığını hissettim , nedir diye düşünürken evet buldum GÜVERCİN ÇEŞİTLERİ VE İSİMLERİ ile ilgili bir konu yazmadığımı düşündüm . Eğer bu blog ile genel tüm güvercin sevenlere hitap edeceksem o zaman bütün güvercin çeşitleri hakkın da bir resim ve ismi özelliği gibi kısa da olsa bilgi vermeliyim . Yanlız güvercin çeşitleri konusun da resimler kimlere ait olduğunu kaynak belirterek kullanacağım . ASIL ADI ANKUT TRUMPETER . Kökeni orta asya , Türkler ile bu kuşun islami olarak çok alakası var HZ. MUHAMMED S.A.V Halifesi HZ ALİ R.A bu güvercini beslemiştir . Halife hz. lerinin beslediği güvercin çeşidi kırmızı çatal ibikli çakşırlı güvercin . Bu güvercin çeşidi kısa gagalı olma özelliği yanı sıra paçalı güllü ve tepeli olarak beslenmektedir . Çok farklı renk ve çeşitleri vardır .

güvercin hastalıkları iç parazit tedavisi

Hastalık ve güvercin . güvercin hastalık parazit tedavisi Arkadaşlar öncelikle hepimizin kümeslerini ALLAH hastalıklardan korusun dua ile , yazıma başlamak istedim . Bu güvercinlerimizde olan parazit hastalığı en çok rastladığımız durumdur . Bunun en baş sebebleri ise güvercinlerimizin yaşam alanlarının hijyenik yani sağlıklı olmamasından kaynaklanan sebeptir . Parazitler genel olarak pislikten oluşur , güvercinlerinde yaşadığı kümeslerde yapmış oldukları dışkılar bu hastalığın davetiyesini çıkarıyor . Gelelim biz bu konuda ne yapabiliriz . Nasıl bir uygulama yaparak güvercinlerimizi bu hastalıktan kurtarabiliriz . Önce parazit hastalığına yakalanan güvercinin belirtilerine bir bakalım , nasıl halde oluyor . Teşhis çok önemli . En çok dikkat çeken özellik dışkılarında kötü bir koku olması , sulu ve köpüklü oluşu . Bağırsak iltihabı yüzünden dışkılarında kan görülmesi . Aşırı şekilde kilo kaybı olması ve aniden yem yemeye kayıtsız kalışı en önemli belirtilerindendir . Hastalığ...