Astronot Ciklet Balığı - Albino Cichlid Balığı Özellikleri

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
0
 Arkadaşlar bu balık türünü beslemek ve üretimi , cinsiyeti ile ilgili bilgileri alabilmeleri için bazı bilgiler aşağıda mevcuttur . Yazı konu ile alakalı sitelerden alıntıdır .
Latince Adı: Astronotus ocellatus


Habitatı ve Anavatanı: Güney Amerika

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Çok sert Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif Yüzme Seviyesi: Dip-Orta-Yüzey

Astronot Ciklet Balığı
Astronot Ciklet Balığı
Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı çok zordur. Ancak üreme dönemlerinde tüp çıkaran balıkların tüplerine bakarak ayrım yapılabilir. Dişinin üreme tüpü geniş ve oval uçlu, erkeğinki ise dada dar ve sivri uçludur. Erkekler dişilere oranla daha hızlı büyürler.

Üreme: Düz kaya gibi yüzeylere, yumurta dökerler. Üretilmesi geniş akvaryumlarda mümkündür. Dişi erkek ayrımı zor olduğundan 8-10'arlı bir grup alınıp eş tutmuş balıkları ayırarak üretim yapılabilir.

Sıcaklık: 26 °C En Fazla

Büyüdüğü Boy: 35 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 500lt

Su Sertliği: Orta pH: 7

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Astronotlar büyük boyutlara ulaşabilen, gösterişli, avcı balıklardır. Özellikle küçükken oldukça hareketlilerdir. Astronotların bir diğer özelliği ise çok akıllı olmalarıdır, alışınca zıplayıp su üstünden yemi elinizden alabilirler. Bu balıkları küçük akvaryumda beslemek balıklar için yapılabilecek en büyük yanlıştır, hızlı büyüdüklerinden küçük akvaryum onlara yetmeyecektir. Yutabileceği boydaki balıklara karşı tehlikelidir. Çeşitli renk varyasyonları vardır. Tiger Astronot, Red Astronot, Albino Astronot ve Zebra Astronot.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Yorum Gönder (0)