Ana içeriğe atla

Güvercin Aşıları süt aşısı

Arkadaşlar böyle bir konu ile sizlerle tekrar bir arada olmak istedim . Maksat ve gayemiz güvercin sağlığı için ne gerekiyorsa yapabilmek .

Güvercin aşıları çok önemli bir husus , her nedense bu konu da şöyle bir düşünce oluşuyor bazen . Ya ne gerek var veya eskiden aşımı vardı gibi . Öyle ya eskiden insanların da bebekleri olduğu zaman o zamanın usulü ne ise o yapılırdı ama ne yazık ki bebek ölümleri daha çok olurdu şimdi ise bu sayı o kadar çok azaldı ki nedeni ise sağlık ocaklarının düzenli aşı uygulaması değil mi ? Güvercin aşıları konumuza dönelim bu bir örnekti , önemi anlaşılması için . Ben kendi uyguladığım ve başarılı olduğum sistemi sizler ile paylaşmak istiyorum .

İlk olarak kullandığım aşı süt aşısı herkes biliyordur sanırım , bu aşıyı yapmadan önce muhakkak çok iyi en etkili vitaminlerden birini 3-5 gün kullanıyorum daha sonra aşı uygulamasını yapıyorum . Bu vitamin için link verdim bakabilirsiniz . Arkadaşlar uyguladığım diğer aşılar ve yaptıklarım bir sonra ki konuda devam edecektir . Teşekkürler .

Güvercin süt aşısı
Güvercin süt aşısı

1) GÜVERCİNLERE İÇME SUYU İLE AŞILAMA YAPILDIĞINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTALAR

— Aşılamadan en az bir veya iki saat önce su verilmelidir (mevsime göre ayarlanır)

— Aşı ile beraber verilecek suyun, güvercinlerin iki saat içinde tüketebilecekleri miktarda olması gerekir. Aşılamada kullanılacak su miktarı güvercinlerin yaşına, türüne, ortamın sıcaklığına ve yetiştirme ortamına göre değişir.

— Aşılamada kullanılacak su temiz, klorsuz, yumuşak olmalı, herhangi bir kimyasal madde içermemeli, su klorlu ise 1-2 gün bekletilmeli ve ondan sonra aşılamada kullanılmalıdır.

— Aşılama suyuna 1/40 oranında yağsız süt veya 2 gr. / litre hesabı ile süt tozu katılmalıdır. — Suluklar deterjansız temiz su ile fırçalanarak temizlenmelidir.

— İçme suyu ile uygulanan aşıların kapağı karıştırılacağı suyun içinde açılmalıdır.

— Güvercinlere verilen aşılı suyun güneş ışığı almamasına dikkat edilmelidir.

— Aşılama sırasında kullanılacak olan malzemeler tamamen plastikten yapılmış olmalıdır.

KAYNAK :guvercinhastanesi.com (Ornitolog Murat Doğangün)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

Güvercin uçurma sanatı . güvercin uçurma eğitimi , ayrı kümes Merhaba arkadaşlar bu gün sizlerle güvercinlerimizin uçurma eğitimi hakkında bilgilerimizi paylaşmak istedim . Nasıl eğitim verilir , uçurmak için ne yapmalıyım gibi sorulara cevap bulmaya çalışacağız . Öncelikle güvercin eğitiminin ne olduğu hakkında biraz yazalım . Güvercin eğitimi kuşun havada dönmesi veya oyun yapması için verilmez . Tek bir hedef vardır o da güvercinlerin kondüsyon kazanması içindir . Zaten güvercinler fizik olarak yeterli standarda ulaştıklarında içlerinde olan kabiliyeti kendileri yerine getirecektir . Evet ne yapmak lazım güvercinlerin bu hale gelmesi için . Öncelikle uçurduğumuz güvercinleri ayrı bir kümese koymalıyız . Yani uçurma kümesimiz olmalı , nedeni ise burda barınan kuşlar yemleme şekli farklı olacak . Eğitime alınmış güvercinler günün aynı saati açılmalı ve yem verilmeli . Verilmesi gereken yem ise insan avucunun içi kadar bir güvercine yeterlidir . Daha fazla vermeyiniz , görec...

Güvercin çeşitleri isimleri

Aslın da ilk yapılması gereken konu  Arkadaşlar bu blog da yazı yazmaya başladığımdan itibaren hep bir şeyin noksanlığını hissettim , nedir diye düşünürken evet buldum GÜVERCİN ÇEŞİTLERİ VE İSİMLERİ ile ilgili bir konu yazmadığımı düşündüm . Eğer bu blog ile genel tüm güvercin sevenlere hitap edeceksem o zaman bütün güvercin çeşitleri hakkın da bir resim ve ismi özelliği gibi kısa da olsa bilgi vermeliyim . Yanlız güvercin çeşitleri konusun da resimler kimlere ait olduğunu kaynak belirterek kullanacağım . ASIL ADI ANKUT TRUMPETER . Kökeni orta asya , Türkler ile bu kuşun islami olarak çok alakası var HZ. MUHAMMED S.A.V Halifesi HZ ALİ R.A bu güvercini beslemiştir . Halife hz. lerinin beslediği güvercin çeşidi kırmızı çatal ibikli çakşırlı güvercin . Bu güvercin çeşidi kısa gagalı olma özelliği yanı sıra paçalı güllü ve tepeli olarak beslenmektedir . Çok farklı renk ve çeşitleri vardır .

güvercin hastalıkları iç parazit tedavisi

Hastalık ve güvercin . güvercin hastalık parazit tedavisi Arkadaşlar öncelikle hepimizin kümeslerini ALLAH hastalıklardan korusun dua ile , yazıma başlamak istedim . Bu güvercinlerimizde olan parazit hastalığı en çok rastladığımız durumdur . Bunun en baş sebebleri ise güvercinlerimizin yaşam alanlarının hijyenik yani sağlıklı olmamasından kaynaklanan sebeptir . Parazitler genel olarak pislikten oluşur , güvercinlerinde yaşadığı kümeslerde yapmış oldukları dışkılar bu hastalığın davetiyesini çıkarıyor . Gelelim biz bu konuda ne yapabiliriz . Nasıl bir uygulama yaparak güvercinlerimizi bu hastalıktan kurtarabiliriz . Önce parazit hastalığına yakalanan güvercinin belirtilerine bir bakalım , nasıl halde oluyor . Teşhis çok önemli . En çok dikkat çeken özellik dışkılarında kötü bir koku olması , sulu ve köpüklü oluşu . Bağırsak iltihabı yüzünden dışkılarında kan görülmesi . Aşırı şekilde kilo kaybı olması ve aniden yem yemeye kayıtsız kalışı en önemli belirtilerindendir . Hastalığ...