Jako Papağan Tüy Dökülmesi - Jako Papağan Tüy Yolma Sorunu

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
0
Afrika Gri Papağan davranışlar
Afrika Gri Papağan > Afrika Gri Papağan davranışlar
Afrika gri papağanı birçok kişi tarafından bir hayvan olarak kabul çok harika ve zeki kuş olduğunu. Bu büyük bir bağlılık ve uzun süre arkadaşları gerektiren bir kuş. Bu sadece diğer evcil hayvanlar gibi eşsiz bir deneyim sağlayan bir hayvan olduğunu. Onlar, eğlenceli sevgi dolu ve aynı zamanda mizaç biraz göstermek vardır. Afrika Gri Papağan anlamak için de onun ısırma, tüy yolma ve beden dili bakmak iyidir.

Jako Papağan Tüy Dökülmesi
Jako Papağan Tüy Dökülmesi 

Tüy yolma

Bu Afrika Gri Papağan gösterdiği en yaygın davranışlardan biridir. Tüy yolma bir davranış problemi ya da fiziksel bir hastalık belirtisi olabilir. Bu kuş fiziksel hastalığa sahip olabilir olup olmadığını kontrol etmek için, bir kuş veteriner yardım isteyecek nedenle tavsiye edilir. Kuşların tüyleri koparmak için neden sağlık sorunlarının bazıları şunlardır:

Beslenme eksikliği, yeterli kalsiyum, vitamin A ya da yağlı asitlerin, örneğin eksikliği. Kurşun ve çinko zehirlenmesi gibi bazı metaller, bu soruna yol açabilir, çünkü tüy koparma yol açabilecek diğer enfestasyonlar bakteriyel enfeksiyon, iç veya dış parazit veya metal toksisitesi.

Gibi kafeste hava veya hijyen eksikliği değişimler gibi çevresel problemler kuş tüylerini koparmak yapabilirsiniz. Bu kuşların sağlıklı ve temiz kalması için, düzenli duş veya banyo gerektirdiğini unutmayınız iyidir.

Davranışsal ya da psikolojik sorunları da Afrika gri papağanı arasında tüy koparma yol. Örneğin, sıkıntı ya da yeterli ilgi olmadığı için, bu tür korkutucu gibi stresli durumlar veya yer değişikliği, yeterli dinlenme ve duygusal istismar eksikliği bu soruna yol açabilir.

RESİM VE YAZI KAYNAK : http://www.african-grey-parrot.net/behaviours/

Yorum Gönder

0Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Yorum Gönder (0)