Bursalılar Sıcak Hava Uyarısına Uydu: Cadde ve Sokaklar Boşaldı, Güvercinler Fomara Meydanı'na İndi

Yüksek Sıcaklık, Bursa'yı İnsansız Kıldı - Güvercinlere Sıcaklık Dayanılmaz Hâle Geldi

Resim kaynağı: Bursa Hakimiyet 

Bursa'da Vatandaşlar Sıcak Hava Uyarısını Ciddiye Aldı: Cadde ve Sokaklar Boş Kaldı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sıcak hava uyarısı, Bursalılar tarafından dikkate alındı. Günler öncesinden duyurulan "En sıcak Çarşamba" uyarısıyla birlikte, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmayan vatandaşlar, cadde ve sokakları bomboş bıraktı. Şehrin en kalabalık noktası olan Fomara Meydanı, insanların gücünü aştığı sıcaklıkta bile terk edilmiş durumdayken, güvercinlerin sığınak yeri oldu.


Turistik amaçlı Bursa'ya gelenlerden biri olan Murat Çolak, sıcaktan bunalan güvercinlere yardım eli uzattı. Çeşme suyu ile serinlettiği kuşlar, sıcak havanın etkisini hafifletti.

42 dereceyi aşan sıcaklık

Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gün içinde 42 dereceyi aşan sıcaklıkların yarından itibaren mevsim normallerine döneceği bilgisi verildi.


Gölgelerde adeta yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, serinlemek için parkları ve ağaç gölgelerini tercih etti. Çocuklar, belediyenin süs havuzlarında serinlemeye çalışırken, yetişkinler çeşmelerde yüzlerini yıkayarak ferahlama arayışındaydı.

Seyyar satıcı Gökhan Damkaç

Ulu Camii civarında oyuncak satarak geçimini sağlayan seyyar satıcı Gökhan Damkaç, meydanların eskisi kadar kalabalık olmadığını belirterek, sıcakların kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

76 yaşındaki Osman Sezgin

Bursalıların arasında bulunan 76 yaşındaki Osman Sezgin, gençlik yıllarında da böyle sıcaklarla karşılaştığını ancak bugünkü sıcaklığın son yılların en yükseği olduğunu dile getirerek, "Gölgelerden yürüyerek sıcağa dayanmaya çalışıyorum." dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları