Güvercin Kovalayan Atmaca, 60 Dönüm Araziyi Küle Çevirdi

 Çukurhisar Mahallesi'nde Meydana Gelen Yangın, Arazi Sahiplerini Şaşkına Düşürdü



Atmacanın Elektrik Tellerine Çarpmasıyla Çıkan Yangında 60 Dönüm Hububat Ekili Tarım Arazisi Zarar Gördü

Çukurhisar Mahallesi'nde meydana gelen yangında, 60 dönüm hububat ekili tarım arazisi zarar gördü. Olayın sebebi, güvercin avlayan bir atmacanın elektrik tellerine çarparak yanarak tarlaya düşmesi olarak tespit edildi. Arazi sahipleri, jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve yayılması önlendi. Yangında, 8 farklı tarlada ekili olan 60 dönüm arpa ve buğday zarar gördü. Olayın ardından Tepebaşı İlçe Tarım Müdürlüğü inceleme başlattı.

60 dönüm zarar gördü 

Tepebaşı İlçe Tarım Müdürü Zeki Sert, yangının çıkış noktasında yaptığı incelemede, toplamda 60 dönüm hububat ekili alanın zarar gördüğünü belirtti. Sert, "Çukurhisar mahallemizde bir atmacanın elektrik tellerine takılması sonucu tarlalarımızın ateşe verildiğini gördük. Yaklaşık 60 dönüm hububat ekili alan zarar gördü. Bu durum, hasat döneminde yaşanan bir zarar olduğu için hepimizi üzdü. İlçe tarım müdürlüğü olarak tespit çalışmalarımızı tamamladık ve vatandaşlarımıza en az zararla başa çıkabilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Yangının hızlı bir şekilde kontrol altına alınması sevindirici. Yangın sırasında hasat sezonunda olduğumuz için vatandaşlarımız hemen müdahale etti. Jandarma ve bizler de olay yerine intikal ettik. Bundan sonra vatandaşlarımızın zararlarının takipçisi olacağız" dedi.

Tarım İlçe Müdürlüğü 

Yeni Mahalle Muhtarı Fatih Ay, daha önce böyle bir yangınla karşılaşmadıklarını ifade ederek, "Çiftçilerimizin 60 dönüm kadar arazisi hasar gördü. Yangının, yırtıcı bir kuşun tellere çarpması sonucu çıktığı tespit edildi. Tarım İlçe Müdürlüğü gelip tespitler yaptı. Yangın günü çiftçilerimiz tarım aletleriyle erken müdahale ederek yangının büyümesini engelledi. İtfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Jandarma gerekli tutanakları tuttu. Yangını bu kadarla atlattığımız için sevinçliyiz. Daha önce böyle bir olay yaşamamıştık. İlk defa karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarı 

Hisar Mahallesi Muhtarı Mustafa Omiş ise yangın sonucunda mahalledeki üreticilerin mağdur olduğunu belirterek, devletten yardım taleplerini dile getirdi. Omiş, "Yırtıcı kuşun neden olduğu bir olaydı. 60 dönüm hububat arazimiz yandı. Şükürler olsun, bu kadarla kurtulduk. Çiftçi arkadaşlarımız çok yardımcı oldular. Tarım İlçe Müdürlüğü denetimlerini yaptı. Artık devletten gelecek yardımı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları