Ana içeriğe atla

Muhabbet Kuşlarında Kızgınlık Dönemi: Dişi ve Erkek Kuşların Davranışlarına Bakarak Nasıl Anlaşılır?

 Muhabbet Kuşlarında Kızgınlık Dönemi: Dişi ve Erkek Kuşların Belirtileri



Muhabbet kuşu sahipleri için, evcil hayvanlarının davranışlarını anlamak önemli bir konudur. Kızgınlık dönemi, muhabbet kuşlarının davranışlarında farklılıklara neden olabilir. İşte kızgın dişi ve erkek muhabbet kuşlarını anlamanın ipuçları hakkında bilgiler.

1. Dişi Muhabbet Kuşunun Kızgınlık Belirtileri:
   Dişi muhabbet kuşunun kızgınlık dönemi, bazı belirtilerle kendini gösterebilir. Bunlar arasında şunlar bulunur:
   - Daha agresif davranışlar sergileme: Kızgın dişi muhabbet kuşu, genellikle diğer kuşlara veya hatta sahiplerine karşı daha agresif olabilir. Saldırganlık, gagalama veya tırmalama gibi davranışlar sıkça görülebilir.
   - Yumurta bırakma davranışı: Kızgın dişi kuş, yumurtlama davranışları sergileyebilir. Yuva yapmaya yönelik davranışlar gözlemlenebilir ve yumurta bırakabilir.
   - Yumurta yuvası hazırlama: Kızgın dişi muhabbet kuşu, çevresindeki malzemeleri toplayarak veya tüylerini yolarak kendine bir yuva hazırlama eğiliminde olabilir.

2. Erkek Muhabbet Kuşunun Kızgınlık Belirtileri:
   Erkek muhabbet kuşunun kızgınlık dönemi de bazı belirtilerle kendini gösterir. İşte erkek muhabbet kuşunun kızgınlık belirtileri:
   - Şarkı söyleme ve tıslama: Erkek muhabbet kuşu, kızgınlık döneminde daha fazla şarkı söyleme veya tıslama gibi sesler çıkarabilir. Bu, kendini diğer kuşlara veya dişilere tanıtmaya yönelik bir davranış olabilir.
   - Kanat çırpması ve dans etme: Erkek muhabbet kuşu, kızgınlık döneminde kanat çırparak veya dans ederek dişilerin dikkatini çekmeye çalışabilir.
   - Renkli tüylerin sergilenmesi: Bazı erkek muhabbet kuşlarında, kızgınlık döneminde tüylerin rengi daha parlak ve canlı hale gelebilir. Bu, dişileri etkilemek için gösteri yapma amacını taşıyabilir.

Muhabbet kuşu sahipleri, kızgınlık dönemlerindeki bu davranış değişikliklerine dikkat etmelidir. Ancak, kızgınlık dönemi dışında da benzer davranışlar sergilenebilir. Herhangi bir şüpheli durumda, veteriner hekime başvurmak önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

Güvercin uçurma sanatı . güvercin uçurma eğitimi , ayrı kümes Merhaba arkadaşlar bu gün sizlerle güvercinlerimizin uçurma eğitimi hakkında bilgilerimizi paylaşmak istedim . Nasıl eğitim verilir , uçurmak için ne yapmalıyım gibi sorulara cevap bulmaya çalışacağız . Öncelikle güvercin eğitiminin ne olduğu hakkında biraz yazalım . Güvercin eğitimi kuşun havada dönmesi veya oyun yapması için verilmez . Tek bir hedef vardır o da güvercinlerin kondüsyon kazanması içindir . Zaten güvercinler fizik olarak yeterli standarda ulaştıklarında içlerinde olan kabiliyeti kendileri yerine getirecektir . Evet ne yapmak lazım güvercinlerin bu hale gelmesi için . Öncelikle uçurduğumuz güvercinleri ayrı bir kümese koymalıyız . Yani uçurma kümesimiz olmalı , nedeni ise burda barınan kuşlar yemleme şekli farklı olacak . Eğitime alınmış güvercinler günün aynı saati açılmalı ve yem verilmeli . Verilmesi gereken yem ise insan avucunun içi kadar bir güvercine yeterlidir . Daha fazla vermeyiniz , görec...

Güvercin çeşitleri isimleri

Aslın da ilk yapılması gereken konu  Arkadaşlar bu blog da yazı yazmaya başladığımdan itibaren hep bir şeyin noksanlığını hissettim , nedir diye düşünürken evet buldum GÜVERCİN ÇEŞİTLERİ VE İSİMLERİ ile ilgili bir konu yazmadığımı düşündüm . Eğer bu blog ile genel tüm güvercin sevenlere hitap edeceksem o zaman bütün güvercin çeşitleri hakkın da bir resim ve ismi özelliği gibi kısa da olsa bilgi vermeliyim . Yanlız güvercin çeşitleri konusun da resimler kimlere ait olduğunu kaynak belirterek kullanacağım . ASIL ADI ANKUT TRUMPETER . Kökeni orta asya , Türkler ile bu kuşun islami olarak çok alakası var HZ. MUHAMMED S.A.V Halifesi HZ ALİ R.A bu güvercini beslemiştir . Halife hz. lerinin beslediği güvercin çeşidi kırmızı çatal ibikli çakşırlı güvercin . Bu güvercin çeşidi kısa gagalı olma özelliği yanı sıra paçalı güllü ve tepeli olarak beslenmektedir . Çok farklı renk ve çeşitleri vardır .

güvercin hastalıkları iç parazit tedavisi

Hastalık ve güvercin . güvercin hastalık parazit tedavisi Arkadaşlar öncelikle hepimizin kümeslerini ALLAH hastalıklardan korusun dua ile , yazıma başlamak istedim . Bu güvercinlerimizde olan parazit hastalığı en çok rastladığımız durumdur . Bunun en baş sebebleri ise güvercinlerimizin yaşam alanlarının hijyenik yani sağlıklı olmamasından kaynaklanan sebeptir . Parazitler genel olarak pislikten oluşur , güvercinlerinde yaşadığı kümeslerde yapmış oldukları dışkılar bu hastalığın davetiyesini çıkarıyor . Gelelim biz bu konuda ne yapabiliriz . Nasıl bir uygulama yaparak güvercinlerimizi bu hastalıktan kurtarabiliriz . Önce parazit hastalığına yakalanan güvercinin belirtilerine bir bakalım , nasıl halde oluyor . Teşhis çok önemli . En çok dikkat çeken özellik dışkılarında kötü bir koku olması , sulu ve köpüklü oluşu . Bağırsak iltihabı yüzünden dışkılarında kan görülmesi . Aşırı şekilde kilo kaybı olması ve aniden yem yemeye kayıtsız kalışı en önemli belirtilerindendir . Hastalığ...