Müzik Hayvanları Rahatlatır Mı?

Müzik, hayvanların stres ve anksiyetesini azaltabilir

Resim kaynağı: popsci.com.tr

Müziğin, insanların ruh hallerini ve fiziksel sağlıklarını iyileştirmede etkili olduğu bilinmektedir. Ancak müziğin, hayvanlar üzerinde de olumlu bir etkisi olabileceğini biliyor muydunuz?

Stres ve anksiyetesini azaltabilir

Yapılan araştırmalar, müziğin, hayvanların stres ve anksiyetesini azaltabileceğini, uyku kalitesini iyileştirebileceğini, ağrıyı hafifletebileceğini ve hatta öğrenme ve hafızayı artırabileceğini göstermiştir.


Örneğin, bir araştırmada, ameliyattan önce müzik dinletilen köpeklerin, ameliyattan sonra müzik dinlemeyen köpeklere göre daha az stresli ve daha az ağrılı oldukları bulunmuştur.


Bir başka araştırmada ise, müzik dinletilen tavukların, yumurta üretimini artırdıkları ve daha az stresli oldukları görülmüştür.

Müzik, hayvanlar için de bir terapi olabilir

Bu araştırmalar, müziğin, hayvanların yaşam kalitesini iyileştirmede etkili bir araç olabileceğini göstermektedir. Eğer evcil hayvanınız varsa, ona müzik dinletmeyi deneyebilirsiniz. Müzik, evcil hayvanınızın stresini azaltmaya, uyku kalitesini iyileştirmeye ve hatta öğrenme ve hafızasını artırmaya yardımcı olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları