Ana içeriğe atla

Sultan Papağanı: Davranışları, Hareketleri ve Beden Diliyle İletişim Kuruyor

 Renkli ve Zeki Kuş Türü Sultan Papağanı, Beden Diliyle Dikkatleri Çekiyor

Resim kaynağı: Petipet.com

Sultan Papağanı, canlı ve renkli tüyleriyle dikkat çeken bir kuş türüdür. Aynı zamanda, zeki ve sosyal yapılarıyla da bilinirler. Davranışları ve hareketleriyle iletişim kurarlar ve beden dillerini etkileyici bir şekilde kullanırlar.

Belirgin davranışları 


Sultan Papağanı'nın en belirgin davranışlarından biri, tüylerini kabartarak ve gagasını tıklatarak kendini tehdit altında hissettiğini ifade etmesidir. Bu hareket, dikkat çekmek ve potansiyel bir tehlikeyi göstermek için kullanılır. Eğer bir Sultan Papağanı bu davranışı sergiliyorsa, yaklaşmanız gerektiğini düşündüğü bir durum olabilir.

Bu kuşlar aynı zamanda, yüksek sesle ötmeleriyle de tanınırlar. Şarkı söylemek ve taklit etmek konusunda oldukça yeteneklidirler. Sultan Papağanı, çeşitli tonlarda farklı melodileri taklit edebilir ve bazen insan konuşmasını bile taklit edebilir. Özellikle etraflarında insanlar olduğunda, bu davranışı ile dikkat çekmek ve etkileşim kurmak için kullanabilirler.

 Beden Dili 

Sultan Papağanı'nın beden dili de oldukça açıktır. Örneğin, başını yukarı kaldırarak veya kanatlarını hafifçe kaldırarak merak veya ilgi belirtebilirler. Bunun yanı sıra, tüylerini düzleştirerek ve göğüslerini şişirerek kendilerini güvende hissettiklerini gösterebilirler.

Diğer bir dikkat çekici davranışları ise tüneklerinde veya kafeslerinde sallanmaktır. Bu hareket, sultan papağanlarının rahatlamalarını ve streslerini azaltmalarını sağlar. Aynı zamanda, oyun oynamak ve eğlenmek için de tüneklerinde sallanabilirler.

Sultan Papağanı ayrıca, kanatlarını yayarak ve dairesel hareketlerle uçarak enerjikliklerini ifade ederler. Bu hareketler genellikle mutlu, canlı ve aktif olduklarının bir göstergesidir.

Sonuç olarak, Sultan Papağanı davranışları, hareketleri ve beden dili oldukça çeşitlidir. Bu kuşlar, tehdit altında olduklarını, ilgi göstermek istediklerini veya mutlu olduklarını ifade etmek için farklı yolları kullanırlar. Onları gözlemlemek ve beden dillerini anlamak, sultan papağanlarıyla daha iyi iletişim kurmanızı sağlayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

Güvercin uçurma sanatı . güvercin uçurma eğitimi , ayrı kümes Merhaba arkadaşlar bu gün sizlerle güvercinlerimizin uçurma eğitimi hakkında bilgilerimizi paylaşmak istedim . Nasıl eğitim verilir , uçurmak için ne yapmalıyım gibi sorulara cevap bulmaya çalışacağız . Öncelikle güvercin eğitiminin ne olduğu hakkında biraz yazalım . Güvercin eğitimi kuşun havada dönmesi veya oyun yapması için verilmez . Tek bir hedef vardır o da güvercinlerin kondüsyon kazanması içindir . Zaten güvercinler fizik olarak yeterli standarda ulaştıklarında içlerinde olan kabiliyeti kendileri yerine getirecektir . Evet ne yapmak lazım güvercinlerin bu hale gelmesi için . Öncelikle uçurduğumuz güvercinleri ayrı bir kümese koymalıyız . Yani uçurma kümesimiz olmalı , nedeni ise burda barınan kuşlar yemleme şekli farklı olacak . Eğitime alınmış güvercinler günün aynı saati açılmalı ve yem verilmeli . Verilmesi gereken yem ise insan avucunun içi kadar bir güvercine yeterlidir . Daha fazla vermeyiniz , görec...

Güvercin çeşitleri isimleri

Aslın da ilk yapılması gereken konu  Arkadaşlar bu blog da yazı yazmaya başladığımdan itibaren hep bir şeyin noksanlığını hissettim , nedir diye düşünürken evet buldum GÜVERCİN ÇEŞİTLERİ VE İSİMLERİ ile ilgili bir konu yazmadığımı düşündüm . Eğer bu blog ile genel tüm güvercin sevenlere hitap edeceksem o zaman bütün güvercin çeşitleri hakkın da bir resim ve ismi özelliği gibi kısa da olsa bilgi vermeliyim . Yanlız güvercin çeşitleri konusun da resimler kimlere ait olduğunu kaynak belirterek kullanacağım . ASIL ADI ANKUT TRUMPETER . Kökeni orta asya , Türkler ile bu kuşun islami olarak çok alakası var HZ. MUHAMMED S.A.V Halifesi HZ ALİ R.A bu güvercini beslemiştir . Halife hz. lerinin beslediği güvercin çeşidi kırmızı çatal ibikli çakşırlı güvercin . Bu güvercin çeşidi kısa gagalı olma özelliği yanı sıra paçalı güllü ve tepeli olarak beslenmektedir . Çok farklı renk ve çeşitleri vardır .

güvercin hastalıkları iç parazit tedavisi

Hastalık ve güvercin . güvercin hastalık parazit tedavisi Arkadaşlar öncelikle hepimizin kümeslerini ALLAH hastalıklardan korusun dua ile , yazıma başlamak istedim . Bu güvercinlerimizde olan parazit hastalığı en çok rastladığımız durumdur . Bunun en baş sebebleri ise güvercinlerimizin yaşam alanlarının hijyenik yani sağlıklı olmamasından kaynaklanan sebeptir . Parazitler genel olarak pislikten oluşur , güvercinlerinde yaşadığı kümeslerde yapmış oldukları dışkılar bu hastalığın davetiyesini çıkarıyor . Gelelim biz bu konuda ne yapabiliriz . Nasıl bir uygulama yaparak güvercinlerimizi bu hastalıktan kurtarabiliriz . Önce parazit hastalığına yakalanan güvercinin belirtilerine bir bakalım , nasıl halde oluyor . Teşhis çok önemli . En çok dikkat çeken özellik dışkılarında kötü bir koku olması , sulu ve köpüklü oluşu . Bağırsak iltihabı yüzünden dışkılarında kan görülmesi . Aşırı şekilde kilo kaybı olması ve aniden yem yemeye kayıtsız kalışı en önemli belirtilerindendir . Hastalığ...