Avustralya'da Çatıdaki Devasa Piton İlgi Odağı Oldu

Avustralya'nın Egzotik Hayvanlarından Biri Daha: Ağaçların Arasında Sörf Yapan Dev Piton

Resim kaynağı: Milliyet 

Avustralya'da, çatılardan dalan devasa pitonların görüntüleri dünya basınında hızla ilgi topladı. Kangurular, dev böcekler ve yılanlar gibi egzotik canlıların sıradan olduğu bu kıtada, tuvaletlerde dahi nadir görülen hayvanlar olağan sayılıyor. Bir eve çıkan ve ağaçlar arasında adeta sörf yapan metrelerce uzunluktaki pitonun videosu sosyal medyada viral oldu.

5 metre uzunluğundaki piton

Avustralya'nın Queensland eyaletinde kaydedilen videoda, yaklaşık 5 metre uzunluğundaki pitonun bir evin çatısına tırmandığı ve ağaçların arasında ilerlediği görüntülendi. Uzmanlar, "halı pitonu" olarak bilinen bu türün zehirsiz ve insanlarla nadiren temas halinde olduğunu belirtti. Yaklaşık 9 metreye kadar büyüyebilen ve 75 kiloya kadar çıkabilen bu türün genellikle keseli sıçanlarla beslendiği ifade edildi.

Halı pitonu

Yıllardır yılan avcılığı yapan Dan, pitonun ağaçlar üzerinde dolaşmasının ya tehlikede hissettiğini ya da başarılı bir av yaptığını gösterdiğini söyledi. Halı pitonunun genellikle savunma amaçlı saldırıya geçtiği ve insanlara karşı nadiren agresif olduğunu belirtti. Avustralya'da bu tür olayların sıradan kabul edildiği ve yerel halkın egzotik hayvanlarla bir arada yaşamanın alışıldık bir parçası olduğu vurgulandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları