Ana içeriğe atla

Morca Mağarası'nda Çarpıcı Keşif: Dünyada Sadece Burada Yaşayan Yeni Canlı Türü Bulundu

 Türk Bilim Adamları, Mersin'in Derin Mağarasında Gammarus Morcae Türünü Keşfetti

Resim kaynağı: Mynet 

Türkiye'nin Mersin ilçesindeki Morca Mağarası'nda yapılan çarpıcı bir keşif, Türk bilim adamlarının yeni bir tür olan "Gammarus morcae" adlı yangıç türünü keşfettiklerini ortaya koydu. Bu canlının dünyada sadece Morca Mağarası'nda bulunduğu belirtiliyor.


Morca Mağarası, Türkiye'nin en derin mağaralarından biri olup yaklaşık bin 260 metre derinlikte bulunan gölcüklerle dikkat çekiyor. Bu keşif, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğine önemli bir katkı sağlayarak ülkeye özgü endemik canlıların sayısını artırıyor.

Biyolojik Çeşitliliğe Katkı ve Mağara Ekosistemlerinin Korunması Önem Kazanıyor

Gammarus morcae türünün ilginç bir özelliği, gözlerinin olmamasıdır. Bu, derin yeraltı sularında yaşayan canlılarda sıkça gözlemlenen bir adaptasyon özelliğidir. Yeni tür, gözlerinin yerine kimyasal reseptörler ve uzamış ekstremiteler geliştirmiş.


Mağaralardaki aydınlatmaların canlı türlerine zarar verebileceği ve bu nedenle mağara ekosistemlerinin korunmasının büyük önem taşıdığı da vurgulanıyor. Mağaralardaki yapay ışık, yeraltında yaşayan canlıların yaşam ortamlarında değişikliklere neden olabilir ve bu da türlerin yok olmasına yol açabilir.


Bu keşif, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliği ve mağara ekosistemlerinin önemini vurguluyor ve bilim camiasında büyük bir ilgi uyandırıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

Güvercin uçurma sanatı . güvercin uçurma eğitimi , ayrı kümes Merhaba arkadaşlar bu gün sizlerle güvercinlerimizin uçurma eğitimi hakkında bilgilerimizi paylaşmak istedim . Nasıl eğitim verilir , uçurmak için ne yapmalıyım gibi sorulara cevap bulmaya çalışacağız . Öncelikle güvercin eğitiminin ne olduğu hakkında biraz yazalım . Güvercin eğitimi kuşun havada dönmesi veya oyun yapması için verilmez . Tek bir hedef vardır o da güvercinlerin kondüsyon kazanması içindir . Zaten güvercinler fizik olarak yeterli standarda ulaştıklarında içlerinde olan kabiliyeti kendileri yerine getirecektir . Evet ne yapmak lazım güvercinlerin bu hale gelmesi için . Öncelikle uçurduğumuz güvercinleri ayrı bir kümese koymalıyız . Yani uçurma kümesimiz olmalı , nedeni ise burda barınan kuşlar yemleme şekli farklı olacak . Eğitime alınmış güvercinler günün aynı saati açılmalı ve yem verilmeli . Verilmesi gereken yem ise insan avucunun içi kadar bir güvercine yeterlidir . Daha fazla vermeyiniz , görec...

Güvercin çeşitleri isimleri

Aslın da ilk yapılması gereken konu  Arkadaşlar bu blog da yazı yazmaya başladığımdan itibaren hep bir şeyin noksanlığını hissettim , nedir diye düşünürken evet buldum GÜVERCİN ÇEŞİTLERİ VE İSİMLERİ ile ilgili bir konu yazmadığımı düşündüm . Eğer bu blog ile genel tüm güvercin sevenlere hitap edeceksem o zaman bütün güvercin çeşitleri hakkın da bir resim ve ismi özelliği gibi kısa da olsa bilgi vermeliyim . Yanlız güvercin çeşitleri konusun da resimler kimlere ait olduğunu kaynak belirterek kullanacağım . ASIL ADI ANKUT TRUMPETER . Kökeni orta asya , Türkler ile bu kuşun islami olarak çok alakası var HZ. MUHAMMED S.A.V Halifesi HZ ALİ R.A bu güvercini beslemiştir . Halife hz. lerinin beslediği güvercin çeşidi kırmızı çatal ibikli çakşırlı güvercin . Bu güvercin çeşidi kısa gagalı olma özelliği yanı sıra paçalı güllü ve tepeli olarak beslenmektedir . Çok farklı renk ve çeşitleri vardır .

güvercin hastalıkları iç parazit tedavisi

Hastalık ve güvercin . güvercin hastalık parazit tedavisi Arkadaşlar öncelikle hepimizin kümeslerini ALLAH hastalıklardan korusun dua ile , yazıma başlamak istedim . Bu güvercinlerimizde olan parazit hastalığı en çok rastladığımız durumdur . Bunun en baş sebebleri ise güvercinlerimizin yaşam alanlarının hijyenik yani sağlıklı olmamasından kaynaklanan sebeptir . Parazitler genel olarak pislikten oluşur , güvercinlerinde yaşadığı kümeslerde yapmış oldukları dışkılar bu hastalığın davetiyesini çıkarıyor . Gelelim biz bu konuda ne yapabiliriz . Nasıl bir uygulama yaparak güvercinlerimizi bu hastalıktan kurtarabiliriz . Önce parazit hastalığına yakalanan güvercinin belirtilerine bir bakalım , nasıl halde oluyor . Teşhis çok önemli . En çok dikkat çeken özellik dışkılarında kötü bir koku olması , sulu ve köpüklü oluşu . Bağırsak iltihabı yüzünden dışkılarında kan görülmesi . Aşırı şekilde kilo kaybı olması ve aniden yem yemeye kayıtsız kalışı en önemli belirtilerindendir . Hastalığ...