Komutan Callie, NASA'nın Yeni Çizgi Romanında Ay Görevine Devam Ediyor

 Kurgusal astronot Callie Rodriguez, NASA'nın First Woman çizgi roman serisinin yeni sayısında Ay'da yürüyen ilk kadın olarak uzayı keşfetmeye devam ediyor. Artık İngilizce ve İspanyolca olarak dijital olarak mevcut olan “First Woman: Expanding Our Universe”, bilinmeyeni keşfetmek, bilimsel keşifler yapmak ve görev hedeflerine ulaşmak için birlikte çalışan Callie ve mürettebat arkadaşlarını konu alıyor.



Çizgi roman serisinin bu ikinci sayısı, Ay'ın yüzeyinde, insanlığın yararına deneyler ve teknoloji gösterileri gerçekleştirirken beklenmedik şeylerle yüzleşen bir ekip olarak öğrenip büyüyen, çeşitli astronotlardan oluşan bir mürettebatı konu alıyor.

NASA, First Woman serisi aracılığıyla, Artemis programı kapsamında Ay'a ilk kadını ve ilk siyahi insanı indirmek için gerçek hayatta çalışırken, yeni nesil kaşiflere - Artemis Kuşağı - ilham veriyor.


“Çeşitlilik, NASA'nın görevlerinin merkezinde yer alıyor ve mümkün olanın sınırlarını aşmaya devam etmemizin nedeni. First Woman, engelleri aşan ve NASA'yı yıldızlara taşımaya devam eden sayısız kadının zengin tarihini temsil ediyor" dedi NASA Yöneticisi Bill Nelson. "NASA'nın yaptığı şeylerin çoğu gelecekteki kaşiflere ilham vermektir çünkü Artemis Kuşağının her üyesi görevlerimizde temsil edildiğini hissetmelidir. Callie'nin hikayesi bize daha önce yapılmamış bir şeyi yapacağımızı hatırlatıyor: Ay'a ilk kadını indireceğiz ve bu dünyaya ilham verecek."

Okuyucular Callie ile en son karşılaştığında, o ve robotu RT bir ay lav tünelinin içine sığınıyorlardı. Yeni bir İspanyolca dil seçeneği içeren yenilenen First Woman web sitesini ve ajansın Android ve iOS'ta indirilebilen güncellenmiş First Woman uygulamasını ziyaret ederek bundan sonra ne olacağını öğrenin .


Web sitesi ve sürükleyici uygulama, izleyicilerin yeni bir sanal 3D ortamı, teknolojileri ve ayın keşfiyle ilgili nesneleri keşfetmesine olanak tanıyor. Hayranlar ayrıca videolar, etkileşimli oyunlar ve devam eden ve gelecekteki NASA görevleriyle ilgili diğer materyaller dahil olmak üzere güncellenmiş First Woman içeriğini keşfedebilecekler.

“Callie, yeterince temsil edilmeyen topluluklar için ilham verici bir karakter ve küçük çocukları olan Hint kökenli bir kişi olarak, iddialı misyonlarımızda kendilerine bir yer gören çeşitli hayran kitlesinin gücünü derinden anlıyorum. Sürdürülebilir ay keşfinin birçok zorluğunu çözmek için, çeşitli kaynaklardan ve geleneksel olmayan topluluklardan gelen yenilikçi fikirlere ihtiyacımız var” dedi Washington'daki NASA Genel Merkezi Uzay Teknolojisi Misyon Direktörlüğü yönetici yardımcısı Dr. Prasun Desai. “İkinci sayımızla bu ilham verici temayı sürdürüyoruz; mürettebatın karmaşık misyonunu ve kişisel geçmişini daha da derinlemesine incelerken, dijital platformlarımızda interaktif, çok dilli bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik içeriğini genişletiyoruz.”


Serinin ilk filmi "First Woman: Dream to Reality", yaklaşık 100.000 basılı kopyanın dağıtılmasıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde ve yurtdışında büyük bir tepki gördü. Dijital kitle yaklaşık 300.000 web sayfası görüntülemesi elde etti ve First Woman uygulaması binlerce kullanıcı tarafından indirilerek En İyi Entegre Mobil Deneyim dalında 2022 Webby Ödülü'nü kazandı .


NASA, First Woman'ı gelecekte daha fazla dile çevirmek için uluslararası ortaklarıyla işbirliği yapacak.


Çizgi roman ve etkileşimli deneyimler hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu adresi ziyaret edin:

https://www.nasa.gov/calliefirst/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları