NASA, Ticari Ekip Planlama Bildirisini Güncelledi

 NASA ve endüstri ortakları Boeing ve SpaceX, ajansın Ticari Mürettebat Programı için Uluslararası Uzay İstasyonuna bir sonraki görev dizisini planlıyor .



Mürettebat-8


NASA'nın yörüngedeki laboratuvara göndereceği SpaceX Crew-8 misyonunun Şubat ortasından önce başlatılması hedefleniyor. Misyon, NASA astronotları komutan Matthew Dominick'i taşıyacak ; Michael Barratt , pilot; ve görev uzmanı Jeanette Epps'in yanı sıra Roscosmos kozmonot görev uzmanı Alexander Grebenkin, çok çeşitli operasyonel ve araştırma faaliyetlerini yürütmek üzere uzay istasyonuna gidecek. Crew-8 SpaceX Falcon 9 roketi ve Dragon uzay aracının rutin bakım ve işlemleri sürüyor. Bu Dominick, Epps ve Grebenkin için ilk, Barratt için ise üçüncü uzay uçuşu olacak. Mürettebat-8'in, ajansın Mürettebat-9 misyonunda kısa bir devir teslimin ardından Ağustos 2024'ün sonlarında Dünya'ya dönmesi bekleniyor.

Starliner Mürettebat Uçuş Testi (CFT)


NASA'nın Boeing Mürettebat Uçuş Testi (CFT) adı verilen Starliner uzay aracının ilk mürettebatlı uçuşunun en erken Nisan ortasında yapılması planlanıyor. CFT , Starliner sisteminin uçtan uca yeteneklerini kanıtlamak için NASA astronotlarını ve test pilotları Butch Wilmore ve Suni Williams'ı bir gösteri uçuşuna gönderecek . Starliner, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundan United Launch Alliance Atlas V roketinin üzerinde fırlatılacak, uzay istasyonunda yaklaşık sekiz gün geçirecek ve batı United çölüne paraşüt ve hava yastığı destekli kara inişiyle Dünya'ya dönecek. Devletler.


Daha fazla bilgi elde edildikçe NASA, CFT'ye hazır olma durumunu güncelleyecektir.

Mürettebat-9


NASA ve SpaceX, 2024'te daha ileriye baktığımızda, ajansın SpaceX'in NASA için uzay istasyonuna dokuzuncu mürettebat rotasyon görevi olan Crew-9'un Ağustos ortasından daha erken fırlatılmamasını hedefliyor. Dört kişilik mürettebat daha sonraki bir tarihte açıklanacak.


10. Mürettebat Rotasyon Görevi


Uzay istasyonuna 10'uncu ticari mürettebat rotasyon fırsatının 2025'in başlarında olması hedefleniyor. NASA, bu slotta ya SpaceX'in Crew-10 ya da Boeing'in Starliner-1 görevini planlıyor. Starliner-1 tarihi, Mürettebat Uçuş Testinin uçuş sonrası incelemesine ve beklenen öğrenmenin dahil edilmesine, nihai sertifikasyon ürünlerinin onaylarına ve bu görev öncesinde hazırlık ve sertifikasyon incelemelerinin tamamlanmasına olanak sağlayacak şekilde ayarlandı.

NASA'nın Ticari Mürettebat Programı misyonları hakkında daha fazla bilgi için yörüngedeki laboratuvara ticari mürettebat blogunu takip edin . Daha fazla ayrıntıyı X'te @commercial_crew ve Facebook'ta ticari ekip bulabilirsiniz .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları