Nemrut'ta Ayılar, Elle Beslenmeye Alışarak Araçların Yolunu Kesiyor

Ayılar, Bölgeye Gelen İnsanlardan Yiyecek Beklemeye Başladı

 Nemrut Krater Gölü civarında yaşayan boz ayılar, elle beslenmeye alıştıkları için şimdi araçların yolunu kesip yiyecek bekliyorlar. Bölgeye gelen insanlar ayıları besledikçe, bu alışkanlık daha da pekişmiş durumda. Ayılar, insanlardan kaçmıyor ve araçların yolunda sürü halinde gezerek yiyecek arıyorlar.

Ayılar, Bölgeye Gelen İnsanlardan Yiyecek Beklemeye Başladı
Resim kaynağı: Yeni Mesaj 


Nemrut Krater Gölü, dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü unvanına sahip. Ancak elle beslenen ayılarla ilgili yaşanan sorunlar son zamanlarda artış gösteriyor. Özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla, ayıların doğal ortamlarından çok insanlar tarafından getirilen yiyeceklerle beslenmeleri, bu hayvanları kış aylarında sıkıntıya sokabilir.


Ayıların agresif davranışları nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, bölgede uyarıcı tabelalar asarak insanları ayıları elle beslememeleri konusunda uyarıyor. Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, bölgeye gelen insanlara yalnız yürüyüş yapmamalarını ve dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Ayıların artık yiyecek bekleme eğiliminde olduğu ve insanlara saldırma riski taşıdığını belirtiyor.


Bölge sakinlerinin ve ziyaretçilerin, ayıları elle beslememeleri ve uyarıları dikkate almaları önemli. Ayıların doğal ortamlarında yiyecek bulmalarına yardımcı olmaya ihtiyaçları yok. Bu, hem insanlar hem de ayılar için güvenlik açısından önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları