Bekir Develi'den Starbucks'a Protesto

(İstanbul, 10 Kasım 2023)- Televizyon sunucusu ve yazar Bekir Develi, İsrail'i desteklediği gerekçesiyle Starbucks'ı protesto etti.



Develi, İstanbul'da bulunan bir Starbucks şubesine girdi ve şubede yerleştirdiği hoparlörden yaptığı yayınla, İsrail'in Gazze'de giriştiği soykırımı protesto etti. Develi, şubeye giren müşterilere de seslenerek, "Değerli misafirler, şu anda bu kuruma ödediğiniz paralar, Gazzeli bebeklere bomba, kan ve ölüm olarak gitmektedir" dedi.


Develi'nin mesajı, İngilizce olarak da anons edildi.


Develi'nin protestosu, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, Develi'nin eylemini desteklediklerini ve İsrail'in katliamlarına karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti.


Starbucks'tan açıklama


Starbucks, Develi'nin protestosuna ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Starbucks, şiddeti her türlü şiddet biçiminde kınıyor. İsrail-Filistin çatışmasının barışçıl bir şekilde çözülmesini umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.


İsrail'in Gazze'deki katliamları


İsrail, Hamas'ın Gazze'ye düzenlediği saldırıları gerekçe göstererek, Gazze'ye 34 gündür saldırıyor. İsrail'in saldırılarında binlerce sivil hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları