Bir Yıllık Spritacular Bilim!

 Gök gürültülü fırtınaların üzerindeki büyüleyici elektriksel ışık parıltıları olan sprite'lar pek çok soruyu gündeme getiriyor: Neden yaptıkları şekilleri alıyorlar? Üst atmosferdeki hangi koşullar onları tetikliyor? Dünya'nın küresel elektrik devresini nasıl etkiler ve Dünya'nın üst atmosferindeki enerjiye katkıları nelerdir? 26 Ekim 2022'de NASA'nın Spritacular projesi , gönüllülerden bu soruların yanıtlanmasına yardımcı olmalarını istemeye başladı. Doğum günün kutlu olsun, Spritacular!



NASA'nın Greenbelt, Maryland'deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde uzay fizikçisi ve Spritacular baş araştırmacısı Dr. Burcu Koşar, “İnanılmaz bir yolculuktu” dedi. "Topluluğumuz giderek büyüyor. Şu ana kadar tüm katılımlardan dolayı çok teşekkür ederiz.”

Projede 13 farklı ülkeden 189 gözleme katkıda bulunan 308 gönüllü bulunuyor. Veritabanı analizi devam ediyor; heyecan verici araştırma sonuçları için bizi takip etmeye devam edin!


Kameran var mı? Yerden gelen hayaletlerin takibine katılın , küresel gözlemci topluluğumuzla etkileşime geçin ve gözlemlerinizle NASA Bilimine katkıda bulunun!


NASA'nın Vatandaş Bilimi Programı: NASA'nın vatandaş bilimi projeleri

hakkında bilgi edinin 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları