La Nina'lı Kış Geliyor: Türkiye'yi Kar ve Soğuk Bekliyor

Hadi arkadaşlar, 2023-2024 kışı geliyor!



Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) tahminlerine göre, bu kış La Nina etkisiyle geçecek. La Nina, Pasifik Okyanusu'nun merkezi ve doğusundaki deniz yüzeyi sularının normalden daha soğuk olmasıyla karakterize edilen bir iklim olayı. La Nina'nın etkisiyle dünyanın birçok bölgesinde yağışlar ve sıcaklıklarda önemli değişiklikler meydana gelir.


Türkiye'de de La Nina'nın etkisiyle yağışların ve sıcaklıkların artması bekleniyor. Özellikle Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri, yağışların yoğun hissedileceği bölgeler olacak. Hava sıcaklıkları açısından ise, 2023-2024 kışı Türkiye'de ortalamanın üzerinde soğuk geçecek.


Yani arkadaşlar, bu kış bol bol kar yağacak, soğuk olacak, soba başında oturacağız!


Ama tabii ki bu, kesin bir tahmin değil. Hava durumu, tahmin edilmesi zor bir olgudur ve her zaman değişkenlik gösterebilir. Ancak, genel olarak bakıldığında, 2023-2024 kışı, Türkiye'de yağışlı ve soğuk geçecek gibi görünüyor.


O yüzden, hazırlıklı olmakta fayda var. Evinizi ve aracınızı kar ve buza karşı koruyun, sıcak tutan kıyafetler ve aksesuarlar bulundurun, elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olun, su kesintilerine karşı hazırlıklı olun.


Hadi bakalım, bu kış neler bekliyor bizi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları