NASA, Artemis'in Robotik Ay'a İnişinin Bilimsel Öne Çıkan Noktalarını Konuşacak

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
0

 NASA, ajansın CLPS (Ticari Ay Yükü Hizmetleri) girişiminin bir parçası olarak ay yüzeyine ilk ticari robotik uçuşta uçan bilimsel yükleri tartışmak üzere 29 Kasım Çarşamba günü saat 14:00 EST'de Gemide Neler Var medya telekonferansına ev sahipliği yapacak. Artemis programı.

Astrobotic'li ekipler, NASA köfte çıkartmasını 14 Kasım 2023 Salı günü ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi yakınındaki Astrotech Uzay Operasyon Tesisi'nde Astrobotic'in Peregrine ay iniş aracına yerleştirdiler.
NASA/Isaac Watson

Ay'a NASA ve ticari yük taşıyan Astrobotic Technologies, Peregrine iniş aracını ULA'nın (United Launch Alliance) Vulcan roketi üzerinde fırlatacak. ULA Vulcan roketinin, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundaki Fırlatma Kompleksi 41'den en erken 24 Aralık Pazar gününe kadar fırlatılması hedefleniyor. Peregrine Ay'a iniş aracı 2024'ün başlarında Ay'a inecek.

Görüşmenin sesi ajansın web sitesinde yayınlanacaktır:


https://www.nasa.gov/nasatv


Brifing katılımcıları şunları içerir:


Joel Kearns, Araştırmadan sorumlu yönetici yardımcısı, Bilim Misyonu Direktörlüğü, Washington'daki NASA Genel Merkezi

Ryan Watkins, program bilimcisi, Keşif Bilimi Stratejisi ve Entegrasyon Ofisi, NASA Genel Merkezi

Chris Culbert, program yöneticisi, CLPS, NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi

John Thornton, CEO, Astrobotic, Pittsburgh

Telefonla katılmak için medyanın brifingden en geç iki saat önce ksc-newsroom@mail.nasa.gov adresine RSVP göndermesi gerekir .

NASA, Mayıs 2019'da Astrobotic'e bilimsel yüklerin teslimi için bir görev emri verdi. İniş aracındaki öğeler arasında Peregrine Mission One, ayın ekzosferini, ay regolitinin termal özelliklerini, topraktaki hidrojen bolluğunu araştıran NASA yüklerini taşıyacak. iniş alanı ve manyetik alanların yanı sıra radyasyon ortamının izlenmesi. 


NASA, Artemis aracılığıyla deneyler yapmak, teknolojileri test etmek ve NASA'nın ay yüzeyini keşfetmesine yardımcı olacak yetenekleri göstermek amacıyla Ay'a düzenli bir yük teslimatı temposu oluşturmak için birden fazla CLPS sağlayıcısıyla birlikte çalışıyor. Bu şirketler havuzu, NASA yüklerini Ay'a ulaştırmak için görev emirleri için teklif verebilir. Görev emirleri arasında yük entegrasyonu ve operasyonları, Dünya'dan fırlatma ve Ay yüzeyine iniş yer alıyor. Belirsiz teslimat, belirsiz miktar CLPS sözleşmelerinin kümülatif maksimum değeri 2028'e kadar 2,6 milyar dolar olacak.

CLPS ve Ay'ın Güney Kutbu yakınındaki insanlı keşiflerle NASA, Mars'a ilk astronotları göndermeye hazırlık olarak uzun vadeli bir Ay görevleri temposu oluşturacak.


Daha fazla Artemis güncellemesi için şu adresi takip edin:


https://blogs.nasa.gov/artemis/

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Yorum Gönder (0)