Akvaryum Balıkları

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
0

Evlerimizde odalarımızı süsleyen akvayum ve balıkları

akvaryum baliklari
akvaryum baliklari
Akvaryum balıkları ana tema da sıralamak gerekirse şu şekilde sıralanmalıdır ; 
Canlı doğuranlar
Japon balıkları
Cikletler
Omurgasızlar ve en zor olan deniz balıkları
Bu akvaryum merakına ilk başlangıç yapılıyor ise daha iyi bir bakım yapabilmek için Canlı doğuran ırklarından başlamak daha uygun olacaktır . Başlangıç amatör olarak öğrenme acısından daha faydalı olacaktır . 
Şimdi sıra ile akvaryum balıkları çeşitleri hangileri bunları sırayalım .

Lepistes : Ana yurdu güney amerika olan bu balık en rahat beslenebilen yavru alınabilen bir balık türüdür . 25-28 derece su sıcaklığını sever eğer yavru almak isterseniz su sıcaklığını 1-2 derece yükseltmeniz verimi arttıracaktır . 
akvaryum baliklari
akvaryum baliklari ( akvaryumcenneti.com dan alıntıdır resim )

Sivri sinek balığı : Bu balık türü isminden de anlaşılacağı gibi sivrisinek ile mücadelede kullanılır . Ama akvaryum içinde görsel olarak güzel bir türdür . Canlı doğurur ve bulursa yavrularını yer . Ana vatanı Amerikadır .

sivrisinek baligi
sivrisinek baligi ( tr.wikipdia.org dan resim alıntıdır )

Kılıçkuyruk : Herkesin bilmediği bir yaşam alanını seven bu balık akıntılı sulardan hoşlanır . Ana vatanı orta Amerikanın akıntılı nehirleridir . 26-28 derece su sıcaklığını sever . Cinsiyet ayrımı erkeklerin arkasında kılıçı andıran bir uzantısının olmasıdır . Akvaryum şartlarında dikkat edilmesi gereken bir önemli husus da bol oksijenli suları sevmesidir . Sık bitkili yaşam alanlarını severler .
kilic baligi
kilic baligi ( tr.wikipedia.org dan resim alıntıdır )
Japon balıkları : bu balık türü aslın da sazangiller familyasındandır . dikkat edilmesi gereken bir konu diğer balıklar su sıcaklığını severken bu balık su sıcaklığını 25 derece üstünde bulursa sağlık bozulmaları olabilir . Daha çok soğuk suları seven bir balık türü . Karın şişmesi rahatsızlığı olduğun da suda yan yüzer bu durum da yapılması gereken 2-3 ıspanak yaprağını suda haşlayıp balıklara vermeniz durumu kurtarmanıza yardımcı olacaktır . 
japon baligi
japon baligi ( tr.wikipedia.org dan resim alıntıdır )
Cikletler : Son yıllar da ülkemizde merak ile beslenmeye çalışan bir türdür , kendi aralarında da bir çok ayrı türleri vardır . Zor bir bakımı vardır , her türünün kendine özgü bir su ortamı ve bakım metodu bulunur . Bu balıklar sert ciklet ve daha uysal olanlar diye iki kısma ayrılırlar bu konu çok uzun olduğu için bir sorunuz olursa cevaplayabiliriz yorum kısmından sorularınızı sorunuz .
ciklet baligi
ciklet baligi ( hayvanlarim.org dan resim alıntıdır )






Yorum Gönder

0Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Yorum Gönder (0)