Muhabbet Kuşu Hastalıkları tedavi ilaçları

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
2

Aldık sevdik ama hasta oldular ne yapmalıyız 

muhabbet kusu hastaliklari
muhabbet kusu hastaliklari ( resim uslanmam.com dan alıntıdır )

Muhabbet kuşları genel olarak kaşıntı gibi bir hastalığa tutulurlar , bu bizlere bitlenmiş olabilir düşüncesini aklımıza getirir fakat Mantar olma ihtimalide vardır genelde de mantar durumların da bu belirtiyi gösterir . Ne yapılması gerek ; NİZAROL TABLET denilen ilaç faydalı olur deniliyor kullanımı 1 lt suya 1 tablet atılır 7 gün boyunca devamlı verilir .

Bir başka sıkıntı ise sindirim sistemi bozukluğu , buda genelde besleme yanlışlıklarından dolayı olur mikroplu yiyeceklerde bir faktör nasıl anlaşılır gövdesine bakıldığı zaman damarların da bir kararma olur ne yapmalıyız ; eczanelerde bulunan flagly şurup buna çözüm olabilir bu şurupdan şırınga ile bir damla ağız yolu ile 3 gün verile bilir .

Genel olarak yazları karşılaşılan bir durum olan solunum yolu hastalığı , sanki muhabbet kuşunun boğazına bir şey takılmış gibi bir belirti ile başalar ne yapılmalı ; İçme sularına vitamin verilmeli 5 gün süre ile ağızdan baytril 1-2 damla damlatılmalıdır .

En güç rahatsızlıklardan olan kuruma sonu ölüme kadar götürebilir , bir antibiyotik ile çözümü olabilir nedir ; biteral taplet 8 eşit parçaya bölünerek her bir parçası 8 gün suluk da eritilerek verilir .

Bu hastalık veba kuşlar için ölümcül bir hastalıktır en belirgin özelliği toplu ölümlerdir . En çabuk bulaşan hastalıktır . Nemli ve sıcak ortamları seven bir mikrop bu yüzden 10. ayda mutlaka aşısı yapılmalıdır .




Yorum Gönder

2Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

  1. muhabbet kuşu hastalıkları en fazla olan hakkında güzel bir paylaşım yazılar daha net ve anlayış anlayış kolay teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler ile daha iyi muhabbet kuşu bekleriz faydalanmış oluruz uşak hastalıkları güzel olmuş

    YanıtlaSil
Yorum Gönder