İyi Güvercin Nasıl Beslenir

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
1

İyi bir güvercin besicisi olmak için ne yapmalı ?

iyi guvercin nasıl anlaşılır
İyi Güvercin Nasıl Anlaşılır
Güzel bir soru , evet her iş gibi güvercin olarak hangi ırk olursa olsun hep en iyisini beslemek ve bakmak istiyoruz . Bu biz insanların tabiatın da var , doğru da bu zaten kötü olanı kim ister ki ? O zaman bu işe bir yerden başlamalı ama nereden mesela bir iş yapacağımız zaman önce bu işin planını yaparız değil mi ? Ama hepsinden önce yapacağımız hangi iş ise ona niyet ederiz , arkadaşlar her şeyin başı niyet olmadan asla hiç bir iş olmaz önce niyet ederiz sonra birde azim ile yapmamız gerekenleri yaptık mı gerisi ALLAH a tevekkül etmekten geçiyor . Nasıl niyet edeceğiz ? Nasıl mı biz hangi güvercin ırkına bakacağız ilk buna karar vermeliyiz bu oldu mu bu beslemek istediğimiz güvercin ırkını en iyi besleyenler ustaları arayıp bulmalıyız bu yazdıklarım karma güvercin besleyenler içinde geçerli .


Kararlı olmak lazım , azim ile yapmak istediğimiz niyetimizin sonuna kadar arkasın da olmamız lazım . Eğer





 bir müddet bu kararlılıkla gidip sonra vaz geçersek yapılan tüm emekler zayi olur . Aradığımız yani beslemek istediğimiz güvercin ırkı hangisi ise onu bulduk diyelim , bize bu aşamada güvercin mi lazım yoksa o güvercin ırkını en iyi şekilde bakan besici mi lazım ? İşte tam burası işin can alıcı noktası eğer bu sorunun cevabı güvercin ise büyük bir yanılgı içindeyiz demektir , burda önemli olan güvercin değil bu ırkı en iyi bilen usta besicidir . Eğer bu usta kişilere dürüst bir şekilde kendimizi kabul ettire bilirsek o zaman zaten otomatik olarak iyi güvercin kendiliğindan gelecektir buna emin olun .

Arkadaşlar konuyu daha bir başlangıç olarak yazdım devamı gelecek daha uzun yazıp sizleri sıkmamak için son bir formül daha verip bir daha ki, yazımız da iyi güvercin nasıl beslenir olarak devam edeceğim . Bu güvercin olayını profosyonel düşünmek için 5 madde çok önemli ;

1 - Sabır
2 - Güvercini tanıma
3 - Güvercinleri doğru eş etmek
4 - Yavru almak bakımı
5 - Güvercin uçurma
Ben bu 5 maddeye beşi bir yerde diyorum bunlar tamam olunca ALLAH'IN izni ile sonu güzel olur . Bir daha ki yazılarımız bu maddelerin açılımları nasıl oldukları ile ilgili devam edecek görüşmek üzere teşekkür ederim .

Yorum Gönder

1Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

  1. sabır ve sadakat bence en önemlisi sadakat sadık olursa insan davasında muhakkak sonucuda güzel olacaktır allah kulunun kalbiniin günde yettmişbin safer kontrol eder allah kalbi temiz olan kullardan olmayı nasip etsin cümlemize amin

    YanıtlaSil
Yorum Gönder