Irak'ın Aslanseveri Bilend Birifkani, Ormanın Kralı Olmaya Kararlı

Duhok'ta 5 Aslan Besleyen Hayvansever, 500 Dönümlük Araziyle Projeyi Genişletiyor

Resim kaynağı: Haber Global 

Irak'ın Duhok kentinde yaşayan hayvansever Bilend Birifkani, 5 aslan beslediği özel bahçesini genişletme kararı aldı. Birifkani, Duhok'un Zava dağlarının eteğinde bulunan evinin bahçesinde büyüttüğü aslanlar için 500 dönümlük arazi tahsis edeceğini duyurdu.


Birifkani'nin aslan koleksiyonu, 5,5 yaşındaki Lio adındaki bir erkek aslan ile iki dişi aslan ve üç yavru aslandan oluşuyor. Özellikle Lio, "insan dostu" kişiliğiyle bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor.


Hayvansever Bilend Birifkani, çocukluk hayalinin hayvan beslemek olduğunu belirtiyor ve "Çocukken bülbül, kaz, tavuk ve civciv bakmayı severdim" diyor. Ancak aslanların en sevdikleri hayvan olduğunu ekliyor.

Lio, Belkıs, Kleopatra, Züleyha, Selahadin ve Zübeyde: Birifkani'nin Aslan Ailesi

Lio adını verdiği aslanı bir arkadaşından hediye alan Birifkani, aslanları beş yılı aşkın bir süredir özenle büyütüyor. Bu deneyim ona huzur veriyor ve haftada birkaç kez aslanların bulunduğu bahçeyi ziyaret ediyor.


Birifkani'nin dişi aslanlarına "Belkıs" ve "Kleopatra" adlarını verdiğini, yavrularına ise "Züleyha", "Selahadin" ve "Zübeyde" isimlerini verdiğini belirtiyor.


Birifkani'nin bu özgün girişimi, bölgede hayvanseverler ve aslanseverler arasında büyük ilgi uyandırıyor. Irak'ın ormanların kralı olma hayalini gerçekleştirmek için adımlar atan Birifkani, aslanlarıyla birlikte daha fazla insanı etkilemeye devam ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güvercin çeşitleri isimleri

güvercin uçurma eğitimi nasıl olmalı - güvercin nasıl sökülür - uçmamış güvercin nasıl sökülür açılır uçurulur

güvercin hastalıkları ur kanat ayak ağrıları