Karasal Kullanım için Alçak Dünya Yörüngesinde (LEO) Yarı İletken Üretiminin Faydaları

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
0

 Karasal Kullanım için Alçak Dünya Yörüngesinde Yarı İletken Üretiminin Faydaları

NASA astronotu ve Expedition 65 Uçuş Mühendisi Megan McArthur, Mikro Yerçekimi Bilimi Torpido Gözü'nde, Kapalı Ampullerde Bir Bölme Kullanarak Katılaşma veya SUBSA adlı bir deney için örnekleri değiştiriyor. Fizik araştırması, eriyiklerin mikro yerçekiminde kristalleştirilmesine yönelik deneysel yöntemleri araştırıyor ve eriyik içindeki sıvı hareketinin azalmasıyla sonuçlanması, alt bileşenlerin daha iyi dağılımına ve yarı iletken kristallerin üretiminde kullanılan gelişmiş teknoloji potansiyeline yol açması bekleniyor.
NASA


Yarı iletken ve uzay içi üretimdeki Konu Uzmanları (KOBİ'ler), mikro yer çekiminin yarı iletkenlerin ve ilgili malzemelerin üretimine nasıl fayda sağladığını özetleyen bir teknik rapor üzerinde işbirliği yaptı. Dünyanın yerçekimi kuvvetleri hızlı, yüksek verimli yarı iletken üretiminin önünde önemli engeller oluşturmaktadır. 

Mikro yerçekimi bu engellerin üstesinden gelmenin bir yolunu sunuyor. LEO tabanlı üretimi tedarik zincirine dahil etmenin önemli pratik faydaları da vardır. Teknik inceleme, bu endüstrinin uzaya taşınmasının NASA'nın Uzayda Üretim Uygulamaları (InSPA) hedeflerine ulaşmada ileriye doğru bir yol olduğunu savunuyor. 

Bu hedefler arasında ABD'nin teknolojik liderliğinin güçlendirilmesi, ulusal güvenliğin iyileştirilmesi, yüksek kaliteli işler yaratılması, insanlığa fayda sağlanması ve LEO'da sağlam bir ekonominin geliştirilmesinin sağlanması yer alıyor.


NASA'nın InSPA portföyüne ilişkin ek bilgilere şuradan ulaşılabilir:

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Yorum Gönder (0)